Apoderament del veïnat de Bufalà a la cloenda de les Jornades Participatives

Dissabte 11 d’abril, va tenir lloc la tercera i última de les tres Jornades Participatives del procés participatiu “Fem Bufalà” a la seu de l’Associació de Veïns i Veïnes. La jornada va superar l’assistència de persones de les dues prèvies amb una vuitantena d’assistents. Hi havia estat convidat el veïnat que havia participat i col·laborat a les jornades anteriors, d’altres que hi volguessin assistir i els representants de totes les formacions polítiques de la ciutat de Badalona: ERC, CIU, Guanyem Badalona en Comú, ICV-EUIA, PP i PSC. La cloenda de les Jornades Participatives va començar amb la presentació de la presidenta i el vicepresident de l’AVV, dos dels càrrecs principals de la Junta, la qual havia estat votada i ratificada formalment el dia anterior a l’assemblea general anual de socis. El vicepresident va explicar el caire del projecte participatiu, amb una incidència clara en els objectius referits en les anteriors jornades i en la implicació contínua del veïnat en aquest procés.

L’aspecte més important de la jornada va ser l’explicació i exposició dels deu punts que configuren el procés i els reclams pel barri Bufalà. El recorregut dels punts va ser protagonitzat per alguns dels veïns que havien participat en les jornades, els quals van evidenciar cadascuna de les problemàtiques i les solucions acordades en conjunt. Els punts comentats pel veïnat van ser l’arranjament urgent del Passatge Vinyes així com d’altres carrers com Tànger i Migjorn, l’adequació i transformació de la masia de Ca l’Andal en un espai de serveis pel barri, l’eliminació de les barreres arquitectòniques entre barris, com la C-31; la necessitat d’una biblioteca pública i la proposta de situar-la a la zona del Parc Serentill amb la dignificació respectiva de la zona dels instituts; la necessitat de dotar d’un Pla Especial o de barri als pisos del Bruc; la transformació de l’ús dels solars i espais buits del barri; la reurbanització i manteniment del parcs  Torrents i Lladó i Can Barriga; la creació d’un parc urbà metropolità entre els barris de Bufalà i Montigalà; i l’arribada del metro de la Línia L1 del Fondo fins a Bufalà, com està previst en el Pla Director de la Generalitat (2014-2018). Posteriorment, la part expositiva del matí va ser conclosa per una de les membres de l’equip de comunicació de l’AVV que va procedir a descriure i analitzar l’enquesta “Quin barri vols?” i el seu resultat. Per finalitzar la jornada, es va oferir un vermut popular als assistents.

Agraïm a tot el veïnat i forces polítiques per haver assistit a la cloenda de les jornades participatives de “Fem Bufalà”. Dissabte el barri va esdevenir un poc més participatiu gràcies al suport i la feina dels veïns i veïnes que han fet les jornades possibles, participant-hi, col·laborant amb la junta, aportant opinions i perspectiva i la seva força i il·lusions pel canvi. El projecte, però, no acaba aquí. La jornada de dissabte enceta un procés organitzatiu, associatiu i col·laboratiu de gran importància per a aconseguir els punts que proposàvem. Si volem aconseguir els reclams que els deu punts recullen la jornada d’avui no pot ser en cap cas un punt i final. Ha de ser un punt de partida amb la col·laboració de totes i tots.

Pots trobar més imatges a la secció d’imatges del nostre web.  El telenotícies de la Televisió de #Badalona recull la jornada participativa de dissabte. A partir del minut 7.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada