Bufalà reviu el petit comerç

«Botigues al Carrer» potencia el comerç i la vida al barri

Avui dissabte 22 de novembre el carrer Independència de Bufalà s’ha engalanat de parades. «Botigues al Carrer» està impulsat per  Bufalà10802016_570392769726934_7155918072088673308_n Comerç i amb la col·laboració de l’AVV Bufalà,  les botigues del barri han pogut exposar els seus productes pels veïns que s’hi apropaven.

El dia ha començat amb una batucada. A ritme del grup Les Atabalades de Premià, s’ha donat per iniciada la jornada, el C/Independència s’ha tallat per tal que les botigues poguessin establir les seves paradetes a peu del carrer. En total, han participat més d’una trentena d’establiments i serveis del barri i en aquesta nova edició Bufalà Comerç ha convidat a entitats diverses del barri com l’Associació de Veïns i Veïnes de Bufalà o Càritas.

Mentre passejaven i tafanejaven per les diverses parades, els veïns han pogut gaudir del petit comerç i han contribuit a potenciar la vida al barri. Hi havia paradetes per a tots els gustos. Si buscaves productes relacionats amb l’ambit de l’alimentació tenies les següents parades: el Forn de pa 104, Can Pic’s, M… cafè, Carnisseries i xarcuteries Nocete,  Dietètica i Herboristeria Irene o el Cafè la Font. Mentre que si estaves interessat en l’estètica i la moda hi havia:  Sempre nova, Moda Infantil Luppi, The Outlet Shop, Perruqueria Mireia Álvarez & Indalo Estètica i Pili Segarra, Lovely Daniela, La merceria Objectos regalo, i  AVON. Seguint aquest mateix estil, també hi havia la parada de Camps Joiers per aquells que volien coriosejar entre la joieria i Blondass per aquells que preferien tot tipus de teles i llençols per a casa seva. Els animals també han tingut el seu lloc, amb la parada de Suricata. També hi havia   L’Òptica de Martí Pujol i la paradeta de Reparació i manteniment Jordi Guardiola.

A més d’aquestes parades, també hi havia d’altres més reivindicatives i educativo-socials com, l’Associació de Veïns de Bufalà, l’Esabar Saharaui, l’Assemblea.cat, l’Escola Can Barriga o Càritas Parroquial de St. Francesc d’Assís.

Vivim temps líquids. Amb l’expansió i monopoli dels centres comercials i grans supermercats , en les darreres dècades, el comerç de barri ha quedat afectat de manera greu. El petit comerç és la base essencial que configura els barris, que els dóna vida. És el punt de trobada i referència, no només característic de la compra i venda sinó també per l’ús i relacions socials. Iniciatives com aquestes són necessàries per revifar el petit comerç i, de manera recíproca, per la xarxa social i veïnal del barri.

Podeu veure el vídeo que hem fet sobre la jornada d’avui:

Podeu trobar més fotografies a «Imatges» o al facebook:

botigues al carrer 11

 

botigues al carrer 28

 

 

botigues al carrer 13  botigues al carrer 18

 

 

2 Comentarios

  1. Solo una pequeña corrección «6 Condass» no es correcto, el nombre del establecimiento es «Blondass» muy bien por el resto del artículo y nuestro agradecimiento por parte de Bufalà Comerç

    1. Gràcies Francisco, pel teu comentari i correcció. Ho rectifiquem.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.