Entitats de Morera i Bufalà s’uneixen per dignificar Torrent de la Font

Les AMPAS de l’Escola Bufalà, l’Institut Isaac Albéniz, l’Institut Pompeu Fabra, l’EBM Virolet, les Associacions de Veïns de La Morera i Bufalà, La Bòbila Skate Project i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo organitzen una acció cívica de denúncia conjunta per reivindicar la necessitat d’adequar i dignificar el Torrent de la Font, el Parc Serentill i La Bòbila.

Ahir, diumenge 31 de febrer, va tenir lloc una acció reivindicativa a Torrent de la Font. Aquesta acció, voluntària i simbòlica, ha estat organitzada per les AMPAS de les escoles i instituts dels barris de La Morera i Bufalà, així com les Associacions de Veïns d’aquests dos barris, La Bòbila Skate Project i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo  i el recolzament de FAMPAS Badalona.

Des de primera hora del matí, les entitats organitzadores van estar preparant les eines, facilitades per l’Ajuntament de Badalona, les escoles Bufalà i Planas i Casals, l’Institut Isaac Albéniz i l’hort de Can Barriga, i distribuint-les per tipus. Durant tot el matí, el veïnat que volia col·laborar s’anava apropant al punt d’informació, on després d’apuntar les seves dades, podien agafar eines per treballar.

El veïnat, una cinquantena de persones, va ser organitzat en quatre grups, encapçalats pels organitzadors amb armilles grogues i un tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament. S’hi van poder veure nens i adolescents que van animar la jornada amb la seva energia i consciència treballadores.

El primer grup estava situat als voltants de l’entrada de l’Institut Isaac Albéniz. Aquest grup tenia la tasca de desbrossar els voltants de l’entrada i netejar les deixalles que hi havien, per facilitar l’accés de l’alumnat, famílies i professorat a l’institut.

El segon grup estava situat al camí que hi ha entre l’Institut Isaac Albéniz i la pista d’skate de la Bòbila. L’objectiu era exactament el mateix que els del primer grup: facilitar l’accés a l’institut, camí del qual estava ple de brossa, esbarzers i matolls, que feien que l’alumnat hagués de desviar-se apropant-se, així, al petit precipici que hi ha. Les tasques d’aquest grup eren, doncs, desbrossar i fer espai al camí i retirar dues tanques metàl·liques velles que suposaven un perill.

El tercer grup estava situat a la pista d’skate de la Bòbila. Les tasques d’aquest grup eren netejar desbrossar els laterals de la graderia, la pista d’skate i la part superior de la graderia per eliminar les deixalles i evitar la futura acumulació d’aquestes. A la part superior esquerra, a prop de l’Institut Isaac Albéniz, s’ha identificat una zona de difícil accés on no s’ha pogut efectuar la neteja. Els esbarzers feien impossible accedir a la zona per la part inferior de les graderies. A la part superior, per sobre dels esbarzers, s’havien acumulat deixalles però no s’hi podia accedir per manca de sòl o terra de suport.

El quart grup estava situat entre el carril bici i l’àrea de gossos. La seva tasca era cobrir una biga de ferro que estava descoberta i que havia causat accidents a persones i gossos. El grup va localitzar unes pedres de grans dimensions que estaven al Torrent de la Font i les van transportar fins on era la biga. Després, van aprofitar la sorra acumulada que avien retirat del carril bici i van cobrir tota la biga.

Durant el matí es van anar apropant regidors i membres de formacions polítiques, com el regidor de districte Francesc Ribot, la coordinadora de Districte, Clara Solà, i Aïda Llauradó, membre d”ICV, a mirar les accions dels grups. Es van mostrar interessats en aquesta acció de reclam i han pres nota de les deficiències de les zones. També, han assistit alguns membres del Diari i de la TV de Badalona, que a banda de fer preguntes per la seva publicació, han participat com a col·laboradors en un dels quatre grups.

La jornada ha finalitzat vora les tres de la tarda. Les quatre zones han quedat lliures de deixalles i obstacles per a la mobilitat. No obstant, les entitats organitzadores afirmen que avui, i el gran volum de deixalles extret, és només la punta de l’iceberg de tot allò que pot trobar-se al Parc Serentill i la Bòbila. Aquesta acció, simbòlica però insuficient, vol evidenciar l’estat d’aquests parcs, i l’entorn dels instituts, i la necessitat urgent de manteniment i arranjament. Les entitats organitzadores agraeixen l’ajut propiciat per l’Ajuntament de Badalona però també evidencien la manca de manteniment i n’exigeixen la continuïtat d’aquest per part del consistori municipal. És ara el seu torn per facilitar el pas de l’alumnat, famílies, professorat i veïnat als instituts, el Parc Serentill i la Bòbila i dignificar les zones verdes del barri de Morera i zones limítrofes amb Bufalà.

Agraïm a tot el veïnat i famílies que s’han apropat al Torrent de la Font. Sabem que ha estat un dia dur però, pel resultat que podeu veure a les fotografies, ha estat reconfortant. No acabem aquí. Avui ha estat la primera acció conjunta entre entitats dels barris de La Morera i Bufalà i sabem del cert que no serà l’última. Ja estem pensant en una altra acció també reivindicativa pels voltants de Setmana Santa. Seguirem fent pinya i força entre barris per seguir caminant.

A més, la televisió i ràdio locals han fet difusió i ressò de l’acte de diumenge. Divendres dia 29, Lidia, la presidenta de l’AVV, va parlar a la Ràdio de Badalona. A partir del minut 15.49. Dilluns dia 1, Antonio va sortir a les notícies de la TV Badalona. A partir del minut 7.55. Podeu veure totes les imatges de la jornada a la Secció d’imatges d’aquest web.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.