[Comunicat] El turó de l’Enric SÍ és de tots

Allò que la natura ens dóna, que no ho toqui l’home.

El darrer dimarts 9 de gener ens vam llevar amb la notícia, avisats per veïns, de la presència d’una excavadora «treballant» al turó de l’Enric. Aquesta operació va ser avortada per veïnes i veïns de Morera i Bufalà.

 

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes volem manifestar que:

  1. Condemnem l’actuació mitjançant la qual, «amb nocturnitat i alevosia», s’ha destruït el treball realitzat, amb innocència i il·lusió, pels escolars i els nostres fills i filles al turó de l’Enric: la reforestació amb plàntules d’arbrat autòcton. La falta de respecte i insensibilitat és majúscula. Aquesta associació, com la resta del veïnat i entitats implicades en la dignificació del Turó i el Torrent, esperem una disculpa per part de la propietat i l’Ajuntament que encara no s’ha produït.

 

2. Lamentem la descoordinació existent al consistori de Badalona, que permet aquest tipus d’actuacions unilaterals i irrespectuoses, i instem a que, en la mesura del possible, s’hi posi remei perquè per les esquerdes de la manca d’informació no s’hi filtrin grups poderosos i interessos particulars que van per sobre de l’interès general i el bé comú. És en aquesta crítica on igualment englobem les darreres informacions que indicarien un nou atac al turó de l’Enric, que podria venir d’interessos econòmics: la construcció d’un crematori.

 

3. Finalment volem agrair a tots els veïns i totes les veïnes de Morera i Bufalà que van actuar de manera decidida aturant l’excavadora, i fem una crida per actuar de la mateixa manera davant cap avís que les entitats realitzin quan es produeixin situacions similars. Els nostres barris, i els seus entorns, estan en joc.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.