Comunicat urgent AVV Bufalà

Arran dels fets que es van esdevenir entre els dies dilluns 7 de desembre i dimarts 8 de desembre a la xarxa social de Twitter entre dos veïns del barri de Bufalà i membres actius de l’Associació de Veïns de Bufalà i el regidor d’Espais Públics Javier López, la Junta de l’Associació de Veïns de Bufalà ha decidit enviar el següent comunicat a l’alcaldessa Dolors Sabater i Puig per manifestar el seu malestar i rebuig pels comentaris adreçats a aquests veïns i a l’entitat. Aquest comunicat ha estat enviat per correu electrònic i serà registrat properament al consistori municipal.

 

avvbufalavermell

[clear]

 

Benvolguda Alcaldessa sra. Dolors Sabater i Puig,

Ens posem en contacte amb vostè en referència al greu incident que es va esdevenir a la xarxa social de Twitter dilluns 7 de desembre entre el regidor d’Espais Públics Javier López Cegarra i dos veïns de Bufalà, membres actius de l’Associació de Veïns de Bufalà, Antonio C. i Alba A. Podeu consultar la conversa produïda al següent enllaç <https://twitter.com/cortadaantonio/status/673862583389134848>

Primerament, es va produir una piulada del primer veí esmentat cap al regidor del Districte Tercer, Francesc Ribot expressant disconformitat per uns cartells que acabaven d’instal·lar-se a la zona infantil de la Plaça Antònia Boada de Bufalà i, en especial, a la prohibició de jugar a pilota i altres indicacions que els cartells inclouen. Després de la resposta del regidor de districte Francesc Ribot, i que es pot observar a l’enllaç que li referim i on es menciona al regidor d’Espais Públics Javier López, s’esdevé una conversa entre Antonio i ell, a la qual després s’hi afegeix la segona veïna. Després de la intervenció d’ella, el regidor d’Espais Públics Javier López profereix a aquesta veïna i a l’entitat de l’Associació de Veïns un comentari que creiem profundament insultant.

 

Entenem que les xarxes socials són un mitjà de comunicació directe, i que els errors que com a éssers humans podem cometre es veuen afectats i agreujats per la immediatesa d’aquesta via de comunicació i de l’entusiasme i energia produïts pel debat i la discrepància.

No obstant, considerem que aquest és un greuge públic que no pot ésser acceptat. Des de l’Associació de Veïns de Bufalà hem estès ponts de diàleg i treball amb l’Ajuntament de Badalona independentment del color polític que ha regentat aquest consistori, tot mantenint la crítica i l’autocrítica constant i necessària en favor del barri de Bufalà i el veïnat.

Tanmateix, aquest comentari no és només un insult cap a la nostra entitat en específic sinó també cap els dos veïns en particular, els quals com a voluntaris desinteressats treballen cada dia per construir un barri millor, colze a colze amb el veïnat i entitats de Bufalà. Ens preguntem, de manera sincera, si coneixeu el grau, forma i motiu d’implicació d’aquestes persones, així com de totes les que participen en la nostra entitat. És vergonyant i decebedor comprovar com un regidor provinent d’una formació que defensa des de les bases la participació ciutadana, la crítica des dels barris i el moviment associatiu, manqui al respecte precisament aquests principis i les persones que es desviuen per predicar amb aquest exemple des del seu mínim marge d’actuació, que és el barri, dia a dia.

Per finalitzar, agrair-li la seva atenció i instar-li a que se’ns adreci una disculpa pública i privada per aquest incident, així com que es procedeixi a atendre les demandes que aquests veïns adreçaven respecte als rètols col·locats a la Plaça Antònia Boada.

 

Atentament,

 

La Junta de l’Associació de Veïns de Bufalà.

 

A Bufalà, Badalona, dijous 10 de desembre de 2015.

 


2 Comentarios

  1. […] la xarxa social de Twitter amb el regidor d’Espais Públics Javier López i dos veïns, i el comunicat de disconformitat que vàrem escriure. Creiem que per coherència, hem de fer saber al veïnat de Bufalà el […]

  2. […] polèmics comentaris del regidor a inicis de desembre via Twitter, dels quals es va esdevenir un comunicat de rebuig de la pròpia […]

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.