Llum verd a l’Àrea de gossos de Can Barriga

El projecte de l’Àrea de gossos de Can Barriga de Bufalà esdevindrà una realitat.

 

photo_2015-03-11_12-11-29

 

Ahir, dimarts deu de març, va tenir lloc a l’Associació de Veïns de Bufalà una reunió amb el regidor del districte i via pública, Daniel Gràcia i arquitectes de l’empresa Engestur, els quals són els encarregats del projecte de la modificació i adequació de l’Àrea de gossos de Can Barriga.

El projecte proposat per l’Ajuntament de Badalona contemplà els següents punts:

  • Ampliació de l’àrea de 324 m² a 524 m²
  • Dues portes –s’hi afegeix una- i quatre bancs –s’hi afegeixen dos-.
  • Dues papereres. S’hi afegeix una i es substitueix la trencada per una de nova.
  • Una font per a les persones amb una mena d’abeurador per als gossos.
  • Una columna de vuit metres amb tres projectors de llum. 
  • Una tanca més alta. S’incorporarà a la tanca un mar metàl·lic a la part superior per evitar que s’hi formin punxons.  
  • Col·locació d’una malla soterrada sota del sauló de l’àrea.
  • Pressupost de 36.000 €.

A més, van assegurar encarregar-se del manteniment de l’àrea de manera freqüent i establir un tractament preventiu per a la proliferació de les erugues processionàries del pi. També, comunicaran a l’empresa de manteniment que etiqueti la data de desinfecció i tractament de l’àrea.

A continuació, la reunió va esdevenir en la intervenció dels veïns i veïnes presents a la sala. Van considerar que l’ampliació del perímetre del recinte era insuficient i creien que l’àrea s’havia ampliat cap a la part darrera de l’àrea; una zona d’arbres que impossibilita els gossos el seu ús i esbarjo. El veïnat va proposar a l’Ajuntament l’alternativa d’ampliar el recinte de forma lineal cap al carrer Martí Pujol i així tenir més espais pels gossos.

Aquesta proposta va generar inconvenients, com la impossibilitat econòmica d’ampliar més l’àrea fora dels m² presentats. També, el fet de modificar la direcció del recinte i fer-lo de forma lineal cap al carrer Martí i Pujol. El regidor va aclarir que això s’interposaria amb un camí del parc, el qual el veïnat va assegurar que no s’utilitzava mai. No obstant, el regidor i els arquitectes es van mostrar d’acord amb aquesta proposta i es van comprometre a parlar-ne amb Medi Ambient el més aviat possible, per poder començar les obres entre els dies 16 i 17 de març.

L’Associació de Veïns i Veïnes de Bufalà i el Col·lectiu de l’Àrea de gossos de Can Barriga hem rebut aquesta reunió de manera positiva i ens alegrem que el consens hagi pogut ser factible. Remarquem, i més ho farem quan les obres comencin, que això no hagués estat possible sense les persones que formen el col·lectiu de l’àrea i l’Avv. Només treballant en equip – i només organitzant-se- el veïnat de Bufalà aconseguirà millorar el seu barri. Ho vam veure amb el solar de Doctor Daudí i ho tornem a veure ara. Fem pinya, Fem Bufalà!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada