Llum verd a l’Àrea de gossos de Can Barriga

El projecte de l’Àrea de gossos de Can Barriga de Bufalà esdevindrà una realitat.

 

photo_2015-03-11_12-11-29

 

Ahir, dimarts deu de març, va tenir lloc a l’Associació de Veïns de Bufalà una reunió amb el regidor del districte i via pública, Daniel Gràcia i arquitectes de l’empresa Engestur, els quals són els encarregats del projecte de la modificació i adequació de l’Àrea de gossos de Can Barriga.

El projecte proposat per l’Ajuntament de Badalona contemplà els següents punts:

  • Ampliació de l’àrea de 324 m² a 524 m²
  • Dues portes –s’hi afegeix una- i quatre bancs –s’hi afegeixen dos-.
  • Dues papereres. S’hi afegeix una i es substitueix la trencada per una de nova.
  • Una font per a les persones amb una mena d’abeurador per als gossos.
  • Una columna de vuit metres amb tres projectors de llum. 
  • Una tanca més alta. S’incorporarà a la tanca un mar metàl·lic a la part superior per evitar que s’hi formin punxons.  
  • Col·locació d’una malla soterrada sota del sauló de l’àrea.
  • Pressupost de 36.000 €.

A més, van assegurar encarregar-se del manteniment de l’àrea de manera freqüent i establir un tractament preventiu per a la proliferació de les erugues processionàries del pi. També, comunicaran a l’empresa de manteniment que etiqueti la data de desinfecció i tractament de l’àrea.

A continuació, la reunió va esdevenir en la intervenció dels veïns i veïnes presents a la sala. Van considerar que l’ampliació del perímetre del recinte era insuficient i creien que l’àrea s’havia ampliat cap a la part darrera de l’àrea; una zona d’arbres que impossibilita els gossos el seu ús i esbarjo. El veïnat va proposar a l’Ajuntament l’alternativa d’ampliar el recinte de forma lineal cap al carrer Martí Pujol i així tenir més espais pels gossos.

Aquesta proposta va generar inconvenients, com la impossibilitat econòmica d’ampliar més l’àrea fora dels m² presentats. També, el fet de modificar la direcció del recinte i fer-lo de forma lineal cap al carrer Martí i Pujol. El regidor va aclarir que això s’interposaria amb un camí del parc, el qual el veïnat va assegurar que no s’utilitzava mai. No obstant, el regidor i els arquitectes es van mostrar d’acord amb aquesta proposta i es van comprometre a parlar-ne amb Medi Ambient el més aviat possible, per poder començar les obres entre els dies 16 i 17 de març.

L’Associació de Veïns i Veïnes de Bufalà i el Col·lectiu de l’Àrea de gossos de Can Barriga hem rebut aquesta reunió de manera positiva i ens alegrem que el consens hagi pogut ser factible. Remarquem, i més ho farem quan les obres comencin, que això no hagués estat possible sense les persones que formen el col·lectiu de l’àrea i l’Avv. Només treballant en equip – i només organitzant-se- el veïnat de Bufalà aconseguirà millorar el seu barri. Ho vam veure amb el solar de Doctor Daudí i ho tornem a veure ara. Fem pinya, Fem Bufalà!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.