Apoderament del veïnat de Bufalà a la cloenda de les Jornades Participatives

Dissabte 11 d’abril, va tenir lloc la tercera i última de les tres Jornades Participatives del procés participatiu “Fem Bufalà” a la seu de l’Associació de Veïns i Veïnes. La jornada va superar l’assistència de persones de les dues prèvies amb una vuitantena d’assistents. Hi havia estat convidat el veïnat que havia participat i col·laborat a les jornades anteriors, d’altres que hi volguessin assistir i els representants de totes les formacions polítiques de la ciutat de Badalona: ERC, CIU, Guanyem Badalona en Comú, ICV-EUIA, PP i PSC. La cloenda de les Jornades Participatives va començar amb la presentació de la presidenta i el vicepresident de l’AVV, dos dels càrrecs principals de la Junta, la qual havia estat votada i ratificada formalment el dia anterior a l’assemblea general anual de socis. El vicepresident va explicar el caire del projecte participatiu, amb una incidència clara en els objectius referits en les anteriors jornades i en la implicació contínua del veïnat en aquest procés.

L’aspecte més important de la jornada va ser l’explicació i exposició dels deu punts que configuren el procés i els reclams pel barri Bufalà. El recorregut dels punts va ser protagonitzat per alguns dels veïns que havien participat en les jornades, els quals van evidenciar cadascuna de les problemàtiques i les solucions acordades en conjunt. Els punts comentats pel veïnat van ser l’arranjament urgent del Passatge Vinyes així com d’altres carrers com Tànger i Migjorn, l’adequació i transformació de la masia de Ca l’Andal en un espai de serveis pel barri, l’eliminació de les barreres arquitectòniques entre barris, com la C-31; la necessitat d’una biblioteca pública i la proposta de situar-la a la zona del Parc Serentill amb la dignificació respectiva de la zona dels instituts; la necessitat de dotar d’un Pla Especial o de barri als pisos del Bruc; la transformació de l’ús dels solars i espais buits del barri; la reurbanització i manteniment del parcs  Torrents i Lladó i Can Barriga; la creació d’un parc urbà metropolità entre els barris de Bufalà i Montigalà; i l’arribada del metro de la Línia L1 del Fondo fins a Bufalà, com està previst en el Pla Director de la Generalitat (2014-2018). Posteriorment, la part expositiva del matí va ser conclosa per una de les membres de l’equip de comunicació de l’AVV que va procedir a descriure i analitzar l’enquesta “Quin barri vols?” i el seu resultat. Per finalitzar la jornada, es va oferir un vermut popular als assistents.

Agraïm a tot el veïnat i forces polítiques per haver assistit a la cloenda de les jornades participatives de “Fem Bufalà”. Dissabte el barri va esdevenir un poc més participatiu gràcies al suport i la feina dels veïns i veïnes que han fet les jornades possibles, participant-hi, col·laborant amb la junta, aportant opinions i perspectiva i la seva força i il·lusions pel canvi. El projecte, però, no acaba aquí. La jornada de dissabte enceta un procés organitzatiu, associatiu i col·laboratiu de gran importància per a aconseguir els punts que proposàvem. Si volem aconseguir els reclams que els deu punts recullen la jornada d’avui no pot ser en cap cas un punt i final. Ha de ser un punt de partida amb la col·laboració de totes i tots.

Pots trobar més imatges a la secció d’imatges del nostre web.  El telenotícies de la Televisió de #Badalona recull la jornada participativa de dissabte. A partir del minut 7.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.