Bufalà existeix

Bufalà també existeix: Caminant cap a una Badalona descentralitzada i inclusiva?

 

IMG-20141211-WA0000

 Com bé sabeu, en el darrer número de la revista deixàvem en evidència que Bufalà no rebia un tracte  digne per part de les institucions municipals, com ja succeeix en altres barris, on les decisions  municipals no es mouen fora del centre. En l’editorial i en l’escrit de Bufalà viu, Bufalà actiu, ens  dirigíem a l’Ajuntament, i al propi Alcalde, exigint que Bufalà no s’usés per fer propaganda i  reclamàvem –els veïns- ser agents de participació i decisió en els projectes que havien d’implementar-  se al barri. I no ho demanàvem per protagonisme sinó perquè realment creiem que els veïns i veïnes  de  Bufalà hem de poder decidir i participar sobre allò que ens ha d’afectar al barri on vivim.

 Per què diem això, ara i avui? Perquè ens ha arribat a les mans una grata sorpresa: el cartell que veieu  a la imatge sobre la inauguració de la nova àrea per la gent gran a Molí de la Torre. Una inauguració  on els col·lectius veïnals, com l’AVV, no han estat ni avisats ni convidats a assistir-hi o col·laborar-  hi. Aquest no és l’únic detall ni el primer cop que això succeeix, que l’Ajuntament pren acció a  esquenes dels veïns. Ens hagués agradat també, amb l’ànim de ser inclusius i de sumar, prendre  partit en les obres de millora plantejades al barri.

 Vam ser conscients en l’elaboració dels escrits que la feina que quedava per fer era extensa i de  l’elaboració en foc lent i que calia treballar i tenir paciència. Ara bé, també érem i som conscients que  les maneres de fer del grup que governa l’Ajuntament no són les correctes: fer i desfer a esquenes del  barri, dels veïns i col·lectius que l’integren. Així, guanyaran vots però no guanyaran barri.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.