Segona Jornada Participativa: Bufalà seu per alçar-se.

Dimecres 25 de març, va tenir lloc la segona de les tres Jornades Participatives de Bufalà a la seu de l’Associació de Veïns i Veïnes. Una trentena de persones hi va assistir. La segona jornada volia complir l’objectiu global del projecte “Fem Bufalà”: fomentar la participació del veïnat en els problemes del barri i arribar tots plegats a dibuixar el barri que volem i necessitem.

La primera part de la trobada va estar dirigida a visualitzar els  deu punts recorreguts a la ruta de la jornada prèvia, els quals reflectien diversos problemes de Bufalà i feien referència a futures millores pel barri. A nivell expositiu, dos membres de la junta de l’AVV van anar desglossant-los i van animar el veïnat a proposar possibles solucions per als deu punts. Les solucions plantejades pel veïnat i els membres de la junta es van apuntar en una pissarra per recollir-les en la part final del projecte.

En la segona part de la jornada es van exposar els mecanismes que des del grup impulsor  es van posar en marxa per tal d’ampliar la participació veïnal mitjançant l’enquestaQuin barri vols?”. Es van comentar les preguntes i aquelles persones que no l’havien pogut fer van poder opinar en públic sobre les opcions que haguessin triat. Les preguntes van motivar el veïnat a discutir les diverses opcions i mostrar la seva opinió sobre els resultats. Els resultats de la majoria de preguntes van ser ajustats i això va veure’s reflectit a la trobada, on hi va haver diverses discrepàncies i opinions sobre què calia fer al barri. En acabat, es va concloure que la participació i l’organització eren necessàries per poder complir els objectius del projecte de cara a millorar el barri.

La tercera jornada serà el proper dissabte 11 d’abril. Començarà a les 10 del matí i s’obrirà amb l’exposició del resultat final del Procés Participatiu Veïnal “ FEM BUFALA”  amb una recopilació de tota la informació recollida i consensuada per tot el veïnat que ha participat  al projecte juntament amb el recull de les signatures aportades. Aquesta informació es farà arribar a diferents forces polítiques convidades a l’acte, el qual conclourà amb un vermut popular.

Pots trobar més imatges a la secció d’imatges del nostre web.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.