Col·lectius ciutadans s’uneixen per defensar El Turó de l’Enric i el petit comerç dels barris

Divendres 8 de juliol va tenir lloc a l’Associació de Veïns de Bufalà una assemblea oberta convocada feia dues setmanes per iniciar estructures organitzatives i d’acció per protegir el Turó de l’Enric i el teixit comercial dels barris afectats per la implantació prevista d’un Mercadona a la zona.

IMG-20160709-WA0001

A l’assemblea van ser-hi presents els col·lectius ciutadans «No al Mercadona» i «Salvem el Turó de l’Enric», l’ Associació de Comerciants de Bufalà, la Federació de Comerciants de Badalona, representants de comerciants dels barris de Morera, Pomar, Sant Roc i Bufalà i veïns de l’Associació de Veïns. També, cal destacar la presència de membres de la junta de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) i d’algunes formacions polítiques. 

Va començar vora les 20.30 hores del vespre amb la introducció dels quatre col·lectius representats. L’Associació de Veïns de Bufalà va explicar el motiu de la convocatòria, arrel del manifest escrit feia dues setmanes, i del seu posicionament i adhesió als dos moviments ciutadans: precisament la protecció del Turó de l’Enric, de 300 milions d’anys d’antiguitat i el teixit comercial del barri de Bufalà, ambdós pilars distintius de la idiosincràsia d’aquest barri i dels barris veïns.

Posteriorment, un dels membres de «Salvem el Turó de l’Enric» va explicar la raó per la qual es va constituir aquest moviment, feia un mes i escaig. Davant l’amenaça de la construcció d’un Mercadona al Turó, i des de la comissió del Parc del Torrent de la Font que ja fa mesos que vol preservar i dignificar aquest espai, biòlegs, geòlegs i ambientòlegs s’havien posat sota alerta.

La plataforma «No al Mercadona» i la Federació de Comerciants van seguir amb el següent torn de paraula, també explicant els seus inicis, els quals s’originaven amb la notícia de la implantació del Mercadona de Morera. Després, va anar creixent amb opositors al Mercadona de Pomar i de Sant Roc.

L’assemblea va procedir amb el resum de les reunions prèvies a aquesta. Després del llançament del manifest de l’Associació de Veïns i de la gran difusió a xarxes de «Salvem el Turó de l’Enric», la formació Guanyem Badalona en Comú es va posar en contacte amb ells per concertar una reunió i, així, conèixer els seus punts de vista. Alhora, com després els van fer saber, mantindrien una reunió amb la Fundació Badalona Capaç pel mateix motiu. Més tard, diumenge 5 de juliol va tenir lloc una assemblea d’aquesta formació política on es va decidir per consens, aturar el projecte provisionalment i no dur-lo per a l’aprovació provisional al ple de juliol i, així, poder trobar solucions alternatives per a la Fundació Badalona Capaç que no passessin pel Turó de l’Enric ni pel Mercadona.

Finalment, es va obrir un torn de paraules perquè la resta de persones presents poguessin oferir el seu punt de vista i també propostes d’acció, i es va presentar una estructura organitzativa de treball transversal per començar a treballar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.