[Comunicat] El turó de l’Enric SÍ és de tots

Allò que la natura ens dóna, que no ho toqui l’home.

El darrer dimarts 9 de gener ens vam llevar amb la notícia, avisats per veïns, de la presència d’una excavadora «treballant» al turó de l’Enric. Aquesta operació va ser avortada per veïnes i veïns de Morera i Bufalà.

 

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes volem manifestar que:

  1. Condemnem l’actuació mitjançant la qual, «amb nocturnitat i alevosia», s’ha destruït el treball realitzat, amb innocència i il·lusió, pels escolars i els nostres fills i filles al turó de l’Enric: la reforestació amb plàntules d’arbrat autòcton. La falta de respecte i insensibilitat és majúscula. Aquesta associació, com la resta del veïnat i entitats implicades en la dignificació del Turó i el Torrent, esperem una disculpa per part de la propietat i l’Ajuntament que encara no s’ha produït.

 

2. Lamentem la descoordinació existent al consistori de Badalona, que permet aquest tipus d’actuacions unilaterals i irrespectuoses, i instem a que, en la mesura del possible, s’hi posi remei perquè per les esquerdes de la manca d’informació no s’hi filtrin grups poderosos i interessos particulars que van per sobre de l’interès general i el bé comú. És en aquesta crítica on igualment englobem les darreres informacions que indicarien un nou atac al turó de l’Enric, que podria venir d’interessos econòmics: la construcció d’un crematori.

 

3. Finalment volem agrair a tots els veïns i totes les veïnes de Morera i Bufalà que van actuar de manera decidida aturant l’excavadora, i fem una crida per actuar de la mateixa manera davant cap avís que les entitats realitzin quan es produeixin situacions similars. Els nostres barris, i els seus entorns, estan en joc.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.