Comunicat urgent AVV Bufalà

Arran dels fets que es van esdevenir entre els dies dilluns 7 de desembre i dimarts 8 de desembre a la xarxa social de Twitter entre dos veïns del barri de Bufalà i membres actius de l’Associació de Veïns de Bufalà i el regidor d’Espais Públics Javier López, la Junta de l’Associació de Veïns de Bufalà ha decidit enviar el següent comunicat a l’alcaldessa Dolors Sabater i Puig per manifestar el seu malestar i rebuig pels comentaris adreçats a aquests veïns i a l’entitat. Aquest comunicat ha estat enviat per correu electrònic i serà registrat properament al consistori municipal.

 

avvbufalavermell

[clear]

 

Benvolguda Alcaldessa sra. Dolors Sabater i Puig,

Ens posem en contacte amb vostè en referència al greu incident que es va esdevenir a la xarxa social de Twitter dilluns 7 de desembre entre el regidor d’Espais Públics Javier López Cegarra i dos veïns de Bufalà, membres actius de l’Associació de Veïns de Bufalà, Antonio C. i Alba A. Podeu consultar la conversa produïda al següent enllaç <https://twitter.com/cortadaantonio/status/673862583389134848>

Primerament, es va produir una piulada del primer veí esmentat cap al regidor del Districte Tercer, Francesc Ribot expressant disconformitat per uns cartells que acabaven d’instal·lar-se a la zona infantil de la Plaça Antònia Boada de Bufalà i, en especial, a la prohibició de jugar a pilota i altres indicacions que els cartells inclouen. Després de la resposta del regidor de districte Francesc Ribot, i que es pot observar a l’enllaç que li referim i on es menciona al regidor d’Espais Públics Javier López, s’esdevé una conversa entre Antonio i ell, a la qual després s’hi afegeix la segona veïna. Després de la intervenció d’ella, el regidor d’Espais Públics Javier López profereix a aquesta veïna i a l’entitat de l’Associació de Veïns un comentari que creiem profundament insultant.

 

Entenem que les xarxes socials són un mitjà de comunicació directe, i que els errors que com a éssers humans podem cometre es veuen afectats i agreujats per la immediatesa d’aquesta via de comunicació i de l’entusiasme i energia produïts pel debat i la discrepància.

No obstant, considerem que aquest és un greuge públic que no pot ésser acceptat. Des de l’Associació de Veïns de Bufalà hem estès ponts de diàleg i treball amb l’Ajuntament de Badalona independentment del color polític que ha regentat aquest consistori, tot mantenint la crítica i l’autocrítica constant i necessària en favor del barri de Bufalà i el veïnat.

Tanmateix, aquest comentari no és només un insult cap a la nostra entitat en específic sinó també cap els dos veïns en particular, els quals com a voluntaris desinteressats treballen cada dia per construir un barri millor, colze a colze amb el veïnat i entitats de Bufalà. Ens preguntem, de manera sincera, si coneixeu el grau, forma i motiu d’implicació d’aquestes persones, així com de totes les que participen en la nostra entitat. És vergonyant i decebedor comprovar com un regidor provinent d’una formació que defensa des de les bases la participació ciutadana, la crítica des dels barris i el moviment associatiu, manqui al respecte precisament aquests principis i les persones que es desviuen per predicar amb aquest exemple des del seu mínim marge d’actuació, que és el barri, dia a dia.

Per finalitzar, agrair-li la seva atenció i instar-li a que se’ns adreci una disculpa pública i privada per aquest incident, així com que es procedeixi a atendre les demandes que aquests veïns adreçaven respecte als rètols col·locats a la Plaça Antònia Boada.

 

Atentament,

 

La Junta de l’Associació de Veïns de Bufalà.

 

A Bufalà, Badalona, dijous 10 de desembre de 2015.

 


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.