El Torrent de la Font reviu després de 40 anys

Diumenge, 10 d’ abril, el veïnat dels barris de La Morera i Bufalà van omplir amb goig i alegria el Torrent de la Font en la festa lúdica i reivindicativa organitzada per entitats d’ambdós barris, amb l’objectiu de fer visible el reclam de dignificació dels entorns dels instituts, el Torrent de la Font, el Parc Serentill i el Parc de la Bòbila.

Difícilment podem mesurar o compatibilitzar la quantitat de persones que van assistir a aquesta festa, entre les onze del matí i les dues del migdia, creiem que aproximadament unes 400 persones, per l’extens número de veïns i veïnes que s’hi han apropat. Van poder participar als diversos tallers organitzats per les entitats -taller d’estels, de nius d’ocells, de cartells amb el nom del parc-, passejar pel Turó de l’Enric mentre aprenien sobre la seva geologia i antiguitat, ballar al ritme dels tambors, opinar i signar sobre quin parc volien, etcètera.

Els tallers i activitats que es van oferir eren els següents:

Taller de capses niu ofert per el professorat i alumnes de l’Institut Pompeu Fabra, amb comlpicitat de la seva AMPA:

Molts nens es van quedar sense poder fer-ne. Des de fa vint anys que aquesta activitat s’està fent  a l’Institut i avui els alumnes de l’ESO ens han ensenyat com fer-les.  Aquests nius es penjaran al parc en unes setmanes.

Taller d’estels ofert per «Mira»:

Comptàvem que es farien uns setanta estels i el número de nens i nenes que es van apropar a la carpa per poder-ne fer un i fer-lo volar pel parc ha estat de cent-deu.

Taller de pintar els cartells identificatius de fusta, de l’Institut Isaac Albéniz, amb la complicitat i col·laboració de la seva AMPA també va ser un èxit. Els cartells tenien el nom del parc i es penjaran allà en unes setmanes.

A la carpa del Pau Gargallo, no només informaven de què es fa a l’escola d’art.  Venien tiquets per una botifarrada benèfica que s’organitza el proper 28 d’abril, a favor de «Proactiva Open Arms». Els tiquets costen cinc euros i van destinats a aquesta iniciativa solidària.  Es venen tiquets a la mateixa escola i també en tenim a l’AV de Bufalà.

El jovent del Kaja de la Morera, ens van acompanyar amb la seva colla de percussió de «Por Kajones» i durant tot el matí van oferir pastissos fets per ells.

També es va fer un recorregut pel Turó de l’Enric per informar i detallar la seva estructura geològica i antiguitat.

El col·lectiu d’arquitectes «Massa» van acompanyar-nos per informar a la gent del seu projecte. Convidaven a fer un dibuix del parc que voldríem.

L’AVV de Bufalà recollia les idees dels veïns del què voldrien al parc i l’AVV de Morera recollia signatures.

El Club Agility Badalona, amb els seus gossos, va fer-nos gaudir molt amb el seu circuit d’habilitats i proves amb obstacles.

Des del grup de fotografia de l’AVV de Bufalà, Los Isofocos, van cobrir l’acte i també la Loli amb la seva càmera. Podeu veure totes les imatges a la secció d’imatges del web.

Diumenge, després de quaranta anys, des d’aquelles mobilitzacions de l’any 1976, els barris de Morera i Bufalà han tornat a unir-se per fer-se sentir i reivindicar el Torrent de la Font. La frontera entre barris s’ha vist diluïda en la pancarta que la xemeneia lluïa amb el reclam «Volem un parc digne. Unim barris». La feina ben feta, no té fronteres; tampoc a Morera ni Bufalà; avui juntes pel mateix objectiu: aconseguir que aquest entorn verd sigui digne i apte per a l’ús del veïnat, alumnat -1500 alumnes passen pel Torrent de la Font cada dia- i animals de companyia, la seva mobilitat i socialització.

Des de les entitats organitzadores agraïm a tot el veïnat i representants de les formacions polítiques que van assistir a la jornada de diumenge. Això no acaba aquí, ens queda feina per fer i caldrà continuar fins que el Torrent de la Font sigui l’espai habitable que tots volem.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.