El turó de l’Enric viu la Nit d’estels a Morera

Dissabte 23 de juliol, es va celebrar un acte festiu al turó de l’Enric, al barri de Morera. El col·lectiu ciutadà «Salvem el turó de l’Enric», amb la col·laboració del col·lectiu «No Mercadona», comerciants i l’Associació de Veïns de Bufalà, van organitzar aquesta nit festiva per a reivindicar el valor del turó. Aquesta nit sorgeix en el marc del reclam de preservació del turó de l’Enric, en oposició a la instal·lació d’un Mercadona a la zona.

IMG_20160723_183657
A les set els organitzadors marcaven el camí de pujada al turó per ajudar a guiar les persones que s’hi apropessin un cop entrada la nit i habilitaven una taula de recollida de signatures al punt d’accés al Turó. També, van instal·lar un plafó fet de vinil al punt més alt del Turó, des d’on es veu l’extensió del torrent de la Font, que destaca els valors socials i ambientals del turó. Desenes d’orenetes i falciots contemplaven l’escena inaugural, fent d’aquest punt un mirador com els que es poden trobar als llocs naturals més distintius.

WhatsApp-Image-20160723

399f0be4-6079-49db-b44d-f2deea7711d2

aeb7b10e-3c8a-452f-a477-39e82ced8c7e

Vora les vuit del vespre començava la Nit d’estels amb música –una guitarra, veu i un baix- que animaven els assistents que sopaven de pícnic. Els músics, fins i tot, van tocar una cançó dedicada al turó de l’Enric. Amb «turó de l’Enric, / sobrevolen uns voltors / que se’t volen engolir, / però tranquil: / Mercadona, aquí, no! / Mercadona, aquí, no!» posaven el toc reivindicatiu de la jornada.

1

2

Paral·lelament, els assistents van poder veure Saturn i Júpiter i els seus satèl·lits a través del telescopi de l’Institut Isaac Albéniz. Entre la foscor de la nit, es formaven cues per a usar el telescopi; quelcom sovint extraordinari.

478ff3c3-0d04-4a27-af77-092a6b7e37b7

Un centenar de persones van gaudir de la Nit d’estels. Cares velles conegudes i cares noves van teixir una nit inoblidable al cim del barri de Morera amb l’esperança i objectiu clar d’aconseguir aturar la implantació del Mercadona volent protegir, així, el turó de l’Enric. Podeu veure més imatges a la secció d’imatges d’aquest web.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.