El FEM Bufalà comença a treballar

Els darrer divendres 19 de juny va tenir lloc una assemblea oberta a l’AVV de Bufalà. Aquesta assemblea tenia l’objectiu de reunir el veïnat per a continuar el procés participatiu Fem Bufalà.

Vora dos quarts de vuit de la tarda va començar l’assemblea oberta, la qual va reunir una cinquantena de persones. Es va iniciar amb una presentació breu per repassar i recordar els deu emplaçaments que havien configurat els punts consensuats a la primera i segona jornades participatives del darrer mes de març. L’èmfasi del resum va recaure en les justificacions socials, educatives i culturals que defineixen i justifiquen cadascun dels reclams. 

Posteriorment, el veïnat assistent va dividir-se en quatre grups de treball situats en diferents punts del local; sala gran, biblioteca i Òmnia. Els integrants dels grups havien de discutir i/o proposar mesures englobades en dos aspectes: (1) com difondre el projecte FEM Bufalà, i (2) quines accions reivindicatives es durien a terme. En un temps aproximat de trenta minuts, els grups amb dos dinamitzadors van parlar sobre aquests punts tot anotant les propostes en post-its

L’última part de l’assemblea es va dedicar a posar en comú les propostes dels grups de treball. Situats en rotllana, portaveus dels quatre grups van explicar-les a la resta del veïnat. Algunes de les propostes per difondre el projecte van ser: reforçar i usar més les xarxes socials i la revista, dotar el projecte d’una imatge corporativa, punts d’informació, recollida de signatures, elaboració de pancartes, avisar els mitjans de la ciutat, etc. Algunes de les propostes per actes reivindicatius van ser: actes que promoguin la reutilització dels espais públics, actes populars, jocs de lectura per reivindicar la biblioteca, xerrades, debats, concursos, etc. Les propostes més específiques, originals i imaginatives ens les guardem al calaix per no fer veure les sorpreses abans d’hora.

IMG-20150619-WA0020

L’assemblea es va cloure vora les nou de la nit. Es va emplaçar el veïnat a una nova trobada el mes de setembre per treballar amb les propostes sorgides a l’assemblea i situar-les en un calendari. Paral·lelament, es començarà també a organitzar diferents reunions amb les entitats i col·lectius de Bufalà i AVV’s dels barris del voltant per estendre el projecte a totes les parts interessades. 

Des de l’AVV de Bufalà agraïm al veïnat assistent – alguns d’ells membres d’entitats del barri, d’altres veïns  i veïnes que repetien de les jornades participatives i moltes cares noves – el treball realitzat a l’assemblea. Som conscients que aquest projecte és complicat i un procés a llarg termini que caldrà dotar de molts esforços. Creiem que l’única forma de procedir és organitzant trobades on tothom pugui participar, aixecar la seva veu i implicar-se en la realitat del seu barri. 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.