L’Àrea de gossos de Can Barriga es prepara per les mobilizacions

La Comissió dels usuaris de l’Àrea de gossos del Parc de Can Barriga va reunir-se ahir, dia 6 de febrer de 2015, a l’AVV de Bufalà per valorar l’estat i la situació de les seves reclamacions. Us adjuntem l’escrit que han elaborat.

IMG-20150206-WA0002

El grup d’usuaris de l’Àrea de gossos del Parc de Can Barriga de Bufalà, Badalona reclamem millores i adequació del recinte des de ja fa més d’un any.

El 17 de setembre de 2013 es van entregar 252 signatures i aportar tres informes veterinaris a l’Ajuntament de Badalona.

Durant els mesos de febrer, juny i juliol de 2014 es van enviar diverses cartes via Consensus al regidor de Via Pública i la regidora de Medi Ambient. Vàrem aconseguir respostes i compromís per part dels regidors, però també al·legant que era difícil mantenir net l’espai. Els compromisos dels regidors encara no s’han complert.

El setembre de 2014 es va iniciar una petició a la plataforma Change per recollir signatures reclamant els punts de la part inferior d’aquest escrit. Encara avui segueix activa i tenim prop de 600 signatures.

El 23 de setembre de 2014, l’Associació de Veïns i Veïnes de Bufalà va entregar una instància a l’Ajuntament recollint les reclamacions referides en la part inferior d’aquest escrit.

El 05 de novembre de 2014 va tenir lloc a l’AVV de Bufalà una reunió amb els usuaris afectats i el regidor de Via Pública, Daniel Gracia. Es va comprometre amb el projecte de modificació i manteniment de l’àrea de gossos donant un termini màxim de dos mesos per començar les obres.

El 25 de novembre 2014 els grups municipals van aprovar en el Ple de l’Ajuntament l’elaboració d’una auditoria per comprovar l’estat de les àrees de gossos i l’actuació corresponent abans del maig de 2015.

Avui, dia 6 de febrer de 2015, la Comissió del Grup de l’Àrea de gossos de Can Barriga ens hem reunit a l’AVV de Bufalà i hem decidit mobilitzar-nos. Estem farts de promeses i volem solucions.

Hem creat un perfil de Facebook i Twitter  per fer difusió de les properes actuacions. Hem recuperat, també, la petició  de Change on recollim signatures.

Les nostres reclamacions són les següents:

1. Que la tanca metàl·lica perimetral del Pipican sigui substituïda per una de més alta i segura. La tanca vigent ha provocat lesions als gossos i persones. Destaquem les lesions més greus en gossos han estat obertures en canal per la part inferior del cos.

2. Que s’augmenti la freqüència de neteja de l’interior del Pipican, s’instal·lin més papereres en l’interior del recinte, s’inclogui un dispensador de bosses i es desinfecti la sorra. Disposem només d’una paperera que sempre és plena perquè no es buida freqüentment de manera necessària. Habitualment, són els propis usuaris els encarregats de netejar les bosses d’excrements que sovintegen la part superior de la paperera col·lapsada.

La manca de desinfecció de la sorra és un perill sanitari pels gossos i per les persones que el freqüenten, sovint nens i nenes. Hem arribat a agafar puces – tant els gossos com les persones- i creiem necessària, doncs, aquesta desinfecció.

3. Que ampliïn la mida del recinte. Bufalà és el segon barri amb més població de Badalona i això comporta un augment en el número de gossos. Hi ha una gran afluència de gossos al vespre i el Pipican resulta petit. Així mateix, entre els gossos que utilitzen aquest espai tenim races que per la seva grandària o activitat necessiten espai per córrer i aquest espai és insuficient actualment.  

4. Que incloguin una font dintre del recinte.

5. Que instal·lin més fanals al voltant del recinte. En horari d’hivern, les hores vespertines són de màxima afluència i creiem la il·luminació és necessària. 

6. Que es faci una campanya d’exterminació d’erugues processionàries del pi al gener de cada any. L’àrea i el parc es veuen afectats pel problema de les erugues, que són verinoses i creen necrosi. S’han arribat a comptabilitzar fins a 72 erugues en una filera.

Ens adherim a les peticions d’altres àrees de gossos de Badalona considerant que compartim necessitats i reclams. Denunciem la deficiència i manca de sensibilitat de les institucions badalonines que han descuidat els Pipican de la ciutat, i conseqüentment, els nostres gossos.

Badalona, 6 de febrer de 2015.

1 Comentario

  1. Avui a sigut el primer dia que i fet servi el pipi can a sigut estupend el AIRON a disfrutat mol
    quina enveja a Bonavista no en tenim cap

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.