Observació d’aus rapinyaires al turó de l’Enric

El col·lectiu «Salvem el turó de l’Enric» organitza un acte d’observació de rapinyaires al turó de l’Enric el matí del proper diumenge, 18 de setembre.

Cartell Observació Rapinyaires

 

El mirador del turó de l’Enric, situat al punt més alt del Turó, serà el lloc escollit per a l’acte d’observació de rapinyaires. El veïnat podrà tenir el privilegi d’assistir-hi, de 9 a 12 del matí, i gaudir d’aquest esdeveniment, que també té lloc a d’altres indrets emblemàtics del territori, com al turó de la Magarola, al Parc Natural de Collserola.

Com cada any, entre setembre i octubre, centenars de rapinyaires sobrevolaran Badalona seguint la «via litoral de migració» cercant terres més càlides. El turó de l’Enric és un bon punt per albirar-los sense haver-se de desplaçar. A l’acte hi assistiran ornitòlegs, biòlegs, geòlegs i ambientòlegs.

Quins ocells podràs veure?

Podràs observar diferents rapinyaires, i altres planadors, com l’aligot vesper, l’esparver, l’arpella, el xoriguer, el falcó mostatxut, l’àguila marcenca, l’aligot, l’àguila calçada, l’àguila pescadora o la cigonya.

Què has de portar?

Prismàtics, si en tens, barret i aigua. I, sobretot, ganes d’observar! Els rapinyaires no passen cada cinc minuts!

El col·lectiu «Salvem el turó de l’Enric» organitza aquest acte amb l’objectiu de posar en valor al turó de l’Enric com a espai natural únic dels barris que l’envolten i la ciutat de Badalona. En el marc del reclam de la preservació del Turó, en contra del projecte de Mercadona i interessos especulatius, aquest col·lectiu -i d’altres col·lectius, entitats i veïnat que hi col·laboren- vol fer visible aquest indret i evidenciar la importància social, educativa i natural que té.

Vine a conèixer aquests ocells, desitja’ls un bon viatge i contribueix a posar en valor al turó de l’Enric!

2 Comentarios

  1. y me pregunto yo si tanto se quiere proteger el turo de lenric porque construyeron un as pistas de tenis con testaurante y piscina?

    1. y me pregunto yo si tanto se quiere proteger el turo de lenric porque construyeron un as pistas de tenis con testaurante y piscina?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.