Participació Veïnal a la primera de les Jornades Participatives de Bufalà

Ahir, dimecres divuit de març, es va celebrar la primera de les tres Jornades Participatives de Bufalà, impulsades per l’Associació de Veïns i Veïnes del barri. Aquestes jornades tenen com a objectiu la participació i l’apoderament del veïnat per construir projectes de futur que cobreixin les necessitats del barri. En el marc d’aquestes jornades s’ha elaborat, també, una enquesta amb el nom de «Quin barri vols?«, on es demana opinió al veïnat sobre possibles millores a Bufalà. Aquesta enquesta encara és oberta pels veïns que hi vulguin participar. 

DSC00964

La primera jornada va estar englobada en una ruta pel barri. La seu de l’Associació va acollir l’inici de la ruta, amb una introducció sobre les tres Jornades Participatives i una presentació breu de la cinquantena de veïns i veïnes assistents. Aquests eren un reflex ampli i plural del barri: veïns i veïnes del Bruc, dels carrers Sardana, Tànger, Molí de la Torre, Plaça Antònia Boada, Torrents i Lladó i els voltants del solar de Doctor Daudí.

DSC00991

L’itinerari va tenir un número aproximat de deu parades, com Ca l’Andal, el passatge Vinyes, la zona del Parc Serentill, la zona de pisos del Bruc, Torrents i Lladó, Tànger i Migjorn. També, la ruta va passar per diversos solars abandonats que requereixen d’acció immediata. Durant el trajecte de parada en parada vàrem anar detectant diversos problemes de manteniment, com les voreres o els arbres, fins arribar al final de la ruta; a la confluència de les avingudes Martí i Pujol amb Avinguda dels Vents.

DSC_0005_1

DSC00966

Cadascuna de les parades de la ruta va anar acompanyada de la cinquantena dels veïns i veïnes. Situats en cercle, s’obrien petits debats entre el veïnat i els dinamitzadors del trajecte, per tal d’arribar a un posicionament comú sobre les diverses possibilitats d’ús de cadascuna de les zones. Les opcions més discutides van ser sobre usos educatius, culturals i d’esbarjo per a joves i gent gran. També, van sorgir propostes relacionades  amb la necessitat  d’espais de socialització per a gossos, zones de jocs infantils o espais per les entitats del barri. Mentrestant, la càmera de la Televisió de Badalona gravava algunes intervencions i trams de l’itinerari.

DSC_0007_2

DSC00984

El trajecte va finalitzar amb una segona convocatòria per tots els assistents, ampliable a totes les persones que s’hi vulguin afegir: la Segona Jornada del FEM Bufalà. Serà el proper dimecres dia 25 de març a les 18 hores a la seu de l’Associació de Veïns i Veïnes. Allà, es podran debatre de manera organitzada els diversos punts tractats en la jornada d’ahir i es definirà un mapa de necessitats del barri entre tots i totes. 

DSC_0023

Pots trobar més imatges a la secció d’imatges del nostre web. A més, enllacem el programa de ràdio «Badalona Matí», on a partir del minut 20,50 dediquen una petita crònica de tres minuts a les jornades: 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.