Poesia, arbres i estels al turó de l’Enric

El col·lectiu «Salvem el turó de l’Enric» organitza diverses activitats al turó de l’Enric el matí del proper diumenge, 23 d’octubre. Les activitats inclouen un itinerari poètic, una plantada simbòlica d’arbres i un taller d’estels.

poesia-arbres-i-estels

Aquest diumenge, 23 d’octubre de 2016, el col·lectiu «Salvem el turó de l’Enric» celebra una altra jornada d’activitats per reivindicar el seu valor socioambiental per al barri de la Morera i pel conjunt de la ciutat de Badalona.

Les activitats començaran a les 9.30 h amb un itinerari poètic anomenat «Poesia al turó de l’Enric», que s’emmarca en les X Jornades Ecologistes de Patrimoni Natural, organitzades pels Verds de Badalona. L’acte serà presentat per l’Eduard Costa, membre de «Salvem el turó de l’Enric» i dels Verds de Badalona. Comptarà amb la participació dels poetes Jordi Pujol, Joan de la Vega, Paco Fanés -membre de l’Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli– i Alba À. Holgado, membre de «Salvem el turó de l’Enric» i de l’Associació de Veïns de Bufalà. L’itinerari s’iniciarà a la xemeneia de la Bòbila al parc del torrent de la Font i avançarà fins al turó de l’Enric.

A partir de les 11.30 h i fins a les 13.30 h, al costat del pi singular del carrer Carlemany, tindrem un parell de tallers adreçats a tothom i en especial per als més petits de la casa.
Per una banda, l’entitat Mira Mira, Club d’Amics dels Estels ens farà un taller de construcció d’estels per fer-los volar al mirador del turó de l’Enric. Mil colors ompliran el cel de Badalona per reclamar la salvació del Turó.
A la mateixa hora començarà un altre taller de plantada d’arbres al Turó. Concretament, plantarem de manera simbòlica 27 arbres, tants com regidors té el Ple del nostre ajuntament. Ho farem perquè els arbres arrelin al Turó i impedeixin que les màquines el destrueixin.

o6aa5i1

Alzines, pins, figueres i garrofers ens ensenyaran el passat natural i agrícola del Turó. A més, els arbres plantats podran ser apadrinats de manera gratuïta per tothom que els planti i que vulgui regar-los de manera periòdica per ajudar-los a créixer.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.