Ruta radar per Bufalà

Dimecres 8 de juliol va tenir lloc al barri de Bufalà una ruta per diferents punts del barri amb alguns veïns i veïnes, alguns membres de la Junta de l’AVV de Bufalà, el regidor del districte 3, Francesc Ribot; el regidor de Medi Ambient, Àlex Mañas; i un dels tècnics de l’Ajuntament de Badalona que treballa en aquesta àrea.

L’objectiu de la ruta va ser traslladar amb urgència al nou consistori aspectes urbanístics, de neteja, manteniment i seguretat, entre d’altres, que requereixen d’actuació immediata a Bufalà. La manca de temps va fer el trajecte fos més reduït, i per tant menys fossin les parades, però per part del veïnat assistent es va assegurar que alguns dels punts que no es cobrien a la ruta, fossin tractats.

El trajecte va iniciar-se a la zona del Bruc, en algunes de les places interiors, per tractar la manca de neteja d’algunes de les zones. Així mateix, es van evidenciar dos problemes més: l’excés de velocitat pel carrer Doctor Robert a l’alçada del pas de vianants del carrer Alcalde de Móstoles i la manca de manteniment de les palmeres, que afecten la vida diària del veïnat de la zona. De camí a la segona parada, el Parc de Torrents i Lladó, es va fer una breu aturada a la plaça Antònia Boada. La manca d’ombra a la plaça i la brutícia que comença a acumular-se en la part enjardinada com a conseqüència d’algunes ineficiències ocasionades per la remodelació, van ser els temes principals exposats.

La segona parada va ser el Parc de Torrents i Lladó. La re urbanització i re organització, manteniment i vigilància en aquell parc és de necessitat urgent. Es troben zones seques, descuidades de fa anys, una àrea de gossos petita i amb una infraestructura deficient –com també succeeix en la zona d’esbarjo de la part inferior del parc—,  fonts tallades, brutícia extensa generalitzada i manca d’il·luminació. Volem deixar clar que l’estat d’aquest parc, com l’estat del Parc de Can Barriga –el qual també necessita manteniment urbanístic i del verd urgent— és conseqüència de la manca d’eficiència de les institucions municipals que no han procurat el manteniment suficient, però també de l’incivisme del veïnat. El veïnat és el responsable directe del manteniment de l’espai, pel que fa a l’excrement dels seus gossos i les llaunes repartides pel parc.

La tercera i darrera parada va ser el solar del carrer Doctor Daudí, conegut especialment pel reclam del veïnat el darrer any. En aquest espai es va tractar, també, l’aspecte de la neteja i manteniment. L’espai que dóna a l’entrada del carrer Doctor Daudí és propietat de l’Ajuntament i és obligació del consistori ocupar-se del manteniment, poda del Bella Ombra i neteja d’aquest espai. La resta del solar és propietat privada d’ús comunitari. No obstant, es va instar als regidors que pressionessin la propietat perquè s’ocupés de la neteja i manteniment d’aquesta part del solar.

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Bufalà som conscients que aquest trajecte va ser curt, tot i que ens va ocupar un espai extens de temps. Aquestes tres parades, i les petites aturades que van fer-se entre mig, no són ni de bon tros els únics aspectes a tractar al barri. Aspectes com l’arranjament i adequació del Passatge Vinyes, de les zones de Tànger i Migjorn, de la zona d’instituts al Parc Serentill, entre molts d’altres, també són prioritàries. Emplaçarem els regidors, i estendrem aquesta invitació al regidor de Via Pública, a una segona trobada amb motiu de continuar el trajecte per altres zones d’urgència obligada.

Així mateix, agraïm la presència del veïnat assistent que s’hi va voler sumar i dels regidors municipals i tècnic de l’Ajuntament. Esperem que es resolguin de manera urgent els problemes plantejats.  

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.