Sant Jordi per Ca l’Andal a Bufalà!

A Bufalà la Diada es va avançar!

[kad_youtube url=»https://www.youtube.com/watch?v=O_1uojX1Tlo&t=179s» ]

 

Sí, sí, el que sentiu. Aquest any vam decidir avançar la Diada de Sant Jordi al diumenge 22 per tal de poder oferir un bon programa i gaudir-ho en família, ja que aquest any queia en dilluns.

 

 

De bon matí davant del Parc de Can Barriga ja es respirava un ambient festiu. Les carpes omplien les voreres, la música no deixava de sonar i la gent s’hi apropava i ens hi acompanyava durant tot el matí.  El veïnat va poder fer tallers per a totes les edats gràcies a les voluntàries de la biblioteca del barri, la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany. Amb l’Ester podien fer un punt de llibre molt graciós, l’Anna en va fer un altre ben diferent, la Sònia es va encarregar de fer uns personatges de llegenda enganxats a uns xupa-xups i la Lidia ensenyava com fer uns fermalls en forma de flor. 

 

 

 

També aquest any van voler repetir Conreu Sereny amb un taller d’hort i els visitants (grans i petits) es van endur a casa plantes per crear el seu propi hort al balcó. La Yolanda, una altra voluntària, va estar oferint xocolata calenta a tots els que passaven per la festa.

 

 

 

L’Eva, una noia molt trempada, ha estat la protagonista del graffiti que s’ha quedat allà penjat amb el disseny de Ca l’Andal. I mentre ella anava fent, els nens i nenes en un altre espai van poder aprofitar per fer la seva obra d’art.

 

 

A les 12 h va començar el tasta contes, dirigit per la Sònia, la nostra conta contes de la biblioteca. N’ha explicat tres. I tot i que el Sol no va deixar d’estar present els nens i nenes van aguantar! I mentre tot això passava, a la carpa de Ca l’Andal uns companys de la Plataforma Salvem Ca l’Andal (l’Alba, en Cinto i en Toni) explicaven als veïns i veïnes la nostra reivindicació per salvar la masia i demanaven si volien signar.

 

 

 

 

A la carpa podíem veure una maqueta en 3D que es va fer de Ca l’Andal. En David i en Jesús porten setmanes treballant dur per poder-la tenir enllestida per Sant Jordi i la veritat és que ha quedat fenomenal. Al costat hi havia una paradeta d’intercanvi de llibres i molts veïns van aprofitar per portar-ne algun de casa i endur-se’n uns altres.

 

 

 

A les 13 h va començar el recital poètic on en Jaume, en Joan, en José Antonio, en Justo i la Margarida, que són membres de Badalona Poètica, ens van oferir tot un ventall de poemes. El veïnat va estar molt atent al recital. Va ser molt emotiu quan el nét, de 10 anys, de la Margarida va recitar-ne un que li va escriure al seu pare.  I, per acabar, l’Eloina, una veïna i membre del grup de dones de l’AVV va voler recitar-ne un, i de memòria! I entre poema i poema la gent s’anava apropant a una taula on havíem preparat un vermut per a infants i per a adults.

 

 

 

 

Ha estat un matí meravellós. Ple de bon rotllo i ens emportem bones vibracions.

 

 

No volem acabar sense agrair als assistents que han compartit amb nosaltres aquesta estona, a les voluntàries de la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany, a Bufalà Comerç, per col·laborar amb el vermut; a en Ramon, que ens ha ajudat amb la seva furgoneta; a l’Escola Bufalà, per portar un dels seus capgrossos i deixar-nos un parell de carpes.

 

 

Gràcies a en Xavi per l’elaboració i edició del vídeo i a en Benjamín del Grup Fotogràfic Bufalà i veïns, per les fotos!

 

 

Podeu veure més imatges a la secció d’imatges o en aquest àlbum:

Sant Jordi 2018

De part de la Plataforma Salvem Ca l’Andal, moltes gràcies a tots i totes!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.