Seguim millorant el parc del Torrent de la Font

El passat diumenge 22/05/16 es va tornar a omplir de vida el parc del Torrent de la Font.

1

Continuant amb les accions reivindicatives que ja vam iniciar el passat 10 d’abril, el conjunt d’entitats que estem impulsant la remodelació i dignificació del parc del Torrent de la Font, ens vam ajuntar el diumenge 22 de maig per  portar a terme tot un seguit d’activitats més relacionades amb  la natura i l’entorn.

2

Tot i que la participació a les activitats no es van iniciar fins a les 10 h, els preparatius van començar ben d’hora, concretament a les 7 h del matí, quan l’ornitòloga Sandra Morujo de l’Institut Català d’Ornitologia, acompanyada d’uns quants veïns i veïnes, van estendre unes xarxes al turó de l’Enric. L’objectiu era capturar ocells del parc per identificar-los amb unes anelles, mesurar-los i pesar-los per posteriorment deixar-los altre vegada en llibertat.

3

Concretament, es van arribar a capturar setze ocells des del fantàstic pit-roig passant per ungafarró, tallarols capnegres, pardal comú, merles… Va ser una experiència extraordinària que va comptar amb la participació de diferents alumnes i professors de les escoles i instituts de la zona, però també de veïns i veïnes interessades en l’activitat  i que no s’ho volien perdre. Un grup de participants també va atendre les explicacions de l’ornitòloga sobre el gran interès natural del Turó de l’Enric i el seu paper de connector biològic amb la serra de Marina.

5

A les 11 h va tenir lloc la col·locació de dotze caixes nius que ja van construir els nens i nenes i les seves famílies durant la jornada del 10 d’abril i, ara, quan la pintura ja estava perfectament seca, es van anar instal·lant a diferents arbres escollits estratègicament al llarg de tot el parc del Torrent de la Font. Els encarregats de dirigir aquesta activitat amb les famílies van ser en Josep Maria, en Roberto i en Fernando de l’entitat Aloc Natura.

4

A les 12 h es va realitzar l’itinerari geològic pel Turó de l’Enric. La passejada des de la Bòbila fins al Turó de l’Enric va ser guiada per en Fernando Carceller professor de l’IES Pompeu Fabra i membre de l’entitat Aloc Natura. Vam poder gaudir de l’observació de multitud de plantes de colors ben diferents que ens anava identificant amb el seu nom científic i aprofitava per explicar-nos també les seves propietats curatives o culinàries . Una vegada ja al Turó de l’Enric ens va fer una petita classe magistral de geologia explicant el valor tan important que té aquest indret i el perill que hi ha de que desaparegui per la construcció d’un Mercadona previst justament en aquest punt.

6

A les 13 h ens esperava la instal·lació dels cartells que també s’havien construït i pintat durant la jornada del 10 d’abril, amb la supervisió d’en Jam, professor de l’IES Isaac Albéniz encarregat de dirigir aquesta activitat. Amb l’ajuda del Jam es van concretar els punts estratègics on col·locar els cartells. Amb aquesta acció es vol reivindicar el nom del parc del Torrent de la Font i aconseguir que, el conjunt de veïns i veïnes que hi passen sovint coneguin el seu nom.

7

A més d’aquestes accions, durant tot el matí a l’entorn de la Bòbila es podia participar als tallers que van tenir molt d’èxit de fabricació de colònia i de sembra de llavors. La canalla més petita també va poder gaudir de diferents jocs infantils.

8

En si va ser una jornada molt agradable, amb tot un seguit d’activitats molt focalitzades directament al medi ambient i a on van poder gaudir des dels més petits fins als més grans. També hi van venir l’alcaldessa de Badalona Dolors Sabater, el regidor de Badalona Habitable Oriol Lladó, el regidor del Districte 3 Francesc Ribot i el regidor Alejandro Pastor.

Podeu veure més imatges a la Secció d’imatges del web.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.